Događaji

AS basket slavi 20.rođendan -besplatan javni čas košarke!

30. avgust 2017.

Najveći novobeogradski košarkaški klub AS Basket predstojećeg vikenda na platou ispred šoping mola Delta City slavi 20 godina postojanja. Tim povodom u subotu 9. septembra (12.00) biće održan besplatan javni čas košarke, a pokazne vežbe između ostalih demonstriraće košarkaši Crvene zvezde Marko Kešelj i Milko Bjelica, kao i srpski reprezentativac Miroslav Raduljica.

Svi zainteresovani moći će potpuno besplatno da uživaju u zanimljivim igricama za publiku, da uče prve driblinge i poteze, ali i da osvoje vredne nagrade. Organizatori su se potrudili da ambijent podseća na pravi košarkaški, na montažnom terenu sa tribinama, a sve sa ciljem da što više talentovanih dečaka i devojčica ostvari svoj san i počne da trenira košarku.

Svi zainteresovani imaće priliku da postanu članovi KK AS Basket, kluba u kojem su prve korake načinili Marko Kešelj, Nikola Koprivica, Aleksandar Cvetković i drugi. Inače, za 20 godina postojanja kroz ovaj klub je prošlo više od 11 hiljada dečaka i devojčica uzrasta od 6-18 godina. U AS Basketu trenutno trenira više od 300 talentata u igri pod obručima, koji se takmiče u ligama pod okriljem KSS i KSB. Stručni kadar predvodi Žarko Koprivica, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i košarkaš Crvene zvezde.