Događaji

Festival Art Joge u Delta Cityju!

16. maj 2017.

U organizaciji Joga saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije održaće se treći Beogradski festival art joge Similiris u Srbiji. Program će trajati od 12-21h, a organizator je obezbedio besplatan ulaz za sve posetioce Delta city-ja.
Na Festivalu art joge će šira javnost imati priliku bliže da se upozna sa Art jogom “Similiris”- stilom joge koji je sve popularniji u svetu. U programu će učestvovati sportska joga udruženja koji neguju ovaj stil joge u našoj zemlji. U programu će biti predstavljeni I specijalizovani programi: Joga za zdravo starenje, Korporativna joga, Joga za muškarce i Joga za decu.
Organizator trećeg Beogradskog festivala art joge Similiris je Joga savez Srbije, nadležni nacionalni savez za oblast joga sporta.
Popularnost ovog stila joge leži u činjenici da Art joga Similiris zadovoljava suštinske potrebe savremenog čoveka - mogućnost da se kroz dinamičku fizičku aktivnost postigne oslobađanje od fizičkih tenzija i mentalne napetosti. Ključne dobrobiti Art joge Similiris su zdravlje, lepota I smirenost. Suprotno uobičajenom predubeđenju da fizička aktivnost troši energiju i stvara umor, vežbanjem Art joga Similiris telo se regeneriše i oslobađa tenzija. Stvara se nova životna snaga i vitalnost, koja se manifestuje u povećanju kvaliteta intelektualne, emocionalne i kreativne dimenzije života.
Art joga Similiris je stil joge u kome se prepliću joga položaji i elementi savremenog plesa i modernog baleta. Poštujući osnovna načela izvođenja joga položaja, uz sklad pokreta, disanja i pažnje, uvodeći muziku i ritam, u nastupima ART JOGE SIMILIRIS postiže se snažan scenski utisak.