Događaji

Izložba ispod površine u Delta Cityju!

20. januar 2017.

Multimedijalna izložba "Ispod površine", umetničke produkcijske grupe ShockART, biće postavljena u ponedeljak i utorak, 23. i 24. januara 2017, u šoping molu Delta City.
Kroz fotografije života žena iz osetljivih grupa, biće predstavljena sudbina majke koja je rodila u zatvoru, majke sa detetom u Materinskom domu, samohrane majke, majke obolele od raka i žene žrtve nasilja. Sa ciljem da njihove priče dopru do šire javnosti, fotografije života ovih žena, praćene njihovim audio pričama, omogućiće posetiocima učešće u projektu kroz interaktivnu ruku komentara. Ujedno, ovo je I poziv društvu na pažnju i suočavanje, eksperiment naše otvorenosti za druge, kao i želje da nešto primetimo i promenimo.
Ovom multimedijalnom izložbom proveravamo ljudsku empatiju i ukazujemo javnosti na značaj brojnih problema koji često ostaju nepravedno zapostavljeni.
Projekat koji, pored izložbe u izabranim tržnim centrima u četiri grada u Srbiji, obuhvata i emitovanje pet polusatnih televizijskih i radio emisija na nacionalnim stanicama, pokreće ključno pitanje: Kako državnim mehanizmima poboljšati položaj žena, majki i dece iz osetljivih, ugroženih grupa i sprečiti da se reprodukuje lanac socijalne isključenosti?
Projekat „Ispod površine“ Umetničke produkcijske grupe ShockART, podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.