Događaji

Otvoren digitalni multipleks „Cineplexx“ u Delta Cityju

12. decembar 2011.

 

Svečanom premijerom savremene romantične komedije „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“, uz crveni tepih kojim je u bioskop ušla ekipa filma i zvanice premijere, i poklonila se nakon projekcije, 8. decembra otvoren je „Cineplexx“ u šoping-molu „Delta City“.

Otvaranje novog bioskopa u Beogradu će pratiti mnogobrojni zabavni prateći programi namenjeni porodicama, deci, mladima.

Sve informacije o radu bioskopa mogu se naći na web adresi bioskopa www.cineplexx.rs

 

 

O bioskopu

„Cineplexx“ u Beogradu deo je velike evropske porodice „Cineplexx“ multipleksa, čije je sedište u Beču, a nalaziće se na dosadašnjem mestu multipleksa „Ster Cinemas“. U Srbiji „Cineplexx” nastupa kao zajednički projekat austrijske kompanije „Cineplexx Kinobetriebe GmbH“, koja je razvila lanac multipleksa sa preko 220 ekrana širom Austrije, Hrvatske i severne Italije, i srpske kompanije „MCF MegaCom Film”.

„Cineplexx“ multipleksi su bioskopi sa najnovijom digitalnom tehnologijom – srebrnim ekranima koji obezbeđuju visok kvalitet slike, i profesionalnim Dolby ozvučenjem koje obezbeđuje visok kvalitet  zvuka. Svih 6 sala u ovom multipleksu biće digitalizovane.

Takođe, po prvi put u Srbiji, posetioci i posetiteljke multipleksa „Cineplexx“ imaće priliku da 3D ostvarenja gledaju u salama opremljenim Real D sistemom za 3D projekcije. „Cineplexx“ će imati pet 3D sala, što je trenutno ukupan broj 3D sala u svim beogradskim bioskopima. Zahvaljujući kvalitetu slike koju obezbeđuje i udobnosti 3D naočara, Real D je najrasprostranjeniji sistem za 3D projekcije u svetu. Real D naočare izgledaju kao naočare za sunce - lagane su, prijatne i deci, mogu se nositi i preko naočara za vid, i recikliraju se nakon upotrebe.